Varför plast?

Självklart är tryck på plast något dyrare än tryck på papper. Men det finns många tillfällen då din trycksak vinner på att tryckas på plast.

Välj plast när trycksaken ska vara extra tålig.

Vissa trycksaker utsätts mer än andra för hårda törnar. Då är plast ett givet material. Med plast undviker du "hundöron", kanter som fransar upp sig, slitagemärken etc. Almanackor, medlemskort och bordsskyltar är exempel på produkter som vinner på att tryckas på plast. Plast tål faktiskt det mesta.

Välj plast när trycksaken kräver en specialkonstruktion.

Plast håller formen bättre än papper och öppnar för fler möjligheter vad gäller utformning av en trycksak. Välj plast när du t ex behöver en bigad eller stansad produkt. Eller varför inte välja ett transparent material?

Välj plast när trycksaken ska användas i speciella miljöer.

Det finns tillfällen då det ställs extra höga krav på en trycksak. Den kanske måste tåla rengöring och desinficering vid användning tillsammans med t ex livsmedel. Kanske ska den användas i fuktiga miljöer? Då är plast det naturliga valet.

Reproinfo

Offsettryck på plast ställer höga krav på oss som leverantör. Men för dig som beställare är det enkelt. Vi tar emot underlag från alla vanliga layout- och bildhanteringsprogram. Se gärna vår reproinstruktion. (.pdf).

Läs mer i Grafiska Företagens Förbund

Om du hellre vill överlåta originalframställning till oss så har vi flera lokala samarbetspartners som känner oss och vår produktion väl.