Lenticular-tryck

Nu erbjuder vi även lenticular-tryck (även kallat lins-tryck och ibland, vilket dock är felaktigt, hologram) – dvs. flip, animation/morph eller 3D-tryck.

Undersökningar visar att ett lenticular-tryck i genomsnitt betraktas upp till fyra gånger så lång tid som ett traditionellt tryck, så du har riktigt goda möjligheter att få budskapen att fastna hos mottagaren.

Användningsområdena är oändliga; t.ex. hyllvippor, hyllkantsskyltar, myntbrickor, bordsskyltar, musmattor, inbjudningar, vykort - you name it!

Tekniken är inte ny, men det är först på senare år som man på ett enklare sätt kan hantera datamängden som behövs för ett lyckat 3D-tryck. Man tar helt enkelt de ingående bilderna och delar upp dem i tunna ”skivor” som sedan läggs bredvid varandra (sk. interlacing). När man sedan passar in dessa mot linserna (”räfflorna”) i det speciella lenticular-materialet så ser man bara den ena eller den andra bilden. På samma sätt bygger man också upp 3D-känslan, fast då med betydligt flera ingående bilder.

Förutom detta behöver man också kunna hantera sin tryckpress optimalt för att trycka med de ytterst fina toleranser och rastertäthet som krävs för ett lyckat lenticular-tryck.

Lenticular-tryck är ett mycket intressant och rolig trycksak. Kontakta oss för mer information eller beställning. Vi trycker allt möjligt, läs mer om våra tryck via produkter eller läs mer om hur vi kan hjälpa dig med butikskommunikation.

Flip

Två bilder som växlar; t.ex dag/natt, smutsig/ren, öppen/stängd etc. Filmen visar en riktig trycksak - flip

Animation/morph

En bildserie av en rörelse eller en förvandling; t.ex. något som växer, en dörr som öppnas etc. Filmen visar en riktig trycksak - bildserie bestående av 8 bilder.

2016-08/happy.webp
2016-08/happy.webp
2D till 3D konvertering inkl. animation
2D till 3D konvertering inkl. animation

3D

2D till 3D konvertering eller ”riktig” 3D fotografering.